Seekord proovin teha ahjuliha natukene teisiti, kui tavaliselt. Alati jääb meie peres järgi see liha leem, koos kõigi lisanditega ja siis pean mõtlema, mis sellest saab. Kas jälle mõni supp, või läheb see lihaleem, koos lisadega kruubipudru sisse. 😍
Seekord, siis teen sellest leemest kastme. Ja seega tuleb ahjuliha , seene-kurgi kastmega.
Ahjupraad seene-kurgi kastmesse panin siis järgmised koostisosad: 😍
Umbes 2 kg sealiha
500 gr šampinjone
250 gr soola kurki
250 gr varssellerit
2 keskmist sibulat
4 tomatit
2 keskmist porgandit
lihamaitseainet, soola, pipart.
Koostisosad said kirja, nüüd siis valmistamise juurde.
Liha lõikasin umbes 2-3 cm paksudeks viiludeks ja pruunistasin mõlemalt poolt.
Porgandi riivisin, kurgi lõikasin pooleks ja viilutasin, varsselleri ja šampinjonid, samuti said viilutatud, tomatist lõikasin rattad.
Šampinjonid sibula ja porgandi kuumutasin pannil läbi.
Järgmisena panin haudepoti põhja 300ml vett, kihi liha, siis kurgi ja varsselleri, siis panin sinna peale ratasteks lõigatud tomatid. Siis panin haudepotti seene-sibula-porgandi segu ja sinna peale ülejäänud liha.
Ja siis ahju, nii 1,5- 2 tunniks. 😍
Liha on olnud ahjus umbes 1 aega ja näeb välja selline.
Veel mingi 30 minutit ja siis ongi ahjuliha valmis ja saab hakata seene-kurgi kastet tegema. 😍
Liha on valmis ja nüüd, siis kastet tegema.
Kastme jaoks kuumutasin potis 2spl jahu ja lisasin 300ml külma vett, segasin, kuni kaste sai ühtlase konsistentsi. Nüüd lisasin kõik, mis jäid lihast haudepotti ja kuumutasin. Lisasin veidike maitsesinet ja valmis sai ka kaste.
Ja minu ahjuliha seene-kurgi kastemega saigi valmis.
Kõrvale pakun perele keedetud kartulit/porgandit. 😍
Minu poolt on kõik tehtud, kui vaid sööjaid jätkuks. 😍
Taldrikul näeb, siis välja selline.
HEAD ISU KÕIGILE!!!
Seekord, siis teen sellest leemest kastme. Ja seega tuleb ahjuliha , seene-kurgi kastmega.
Ahjupraad seene-kurgi kastmesse panin siis järgmised koostisosad: 😍
Umbes 2 kg sealiha500 gr šampinjone
250 gr soola kurki
250 gr varssellerit
2 keskmist sibulat
4 tomatit
2 keskmist porgandit
lihamaitseainet, soola, pipart.
Koostisosad said kirja, nüüd siis valmistamise juurde.
Liha lõikasin umbes 2-3 cm paksudeks viiludeks ja pruunistasin mõlemalt poolt.
Porgandi riivisin, kurgi lõikasin pooleks ja viilutasin, varsselleri ja šampinjonid, samuti said viilutatud, tomatist lõikasin rattad.
Šampinjonid sibula ja porgandi kuumutasin pannil läbi.
Järgmisena panin haudepoti põhja 300ml vett, kihi liha, siis kurgi ja varsselleri, siis panin sinna peale ratasteks lõigatud tomatid. Siis panin haudepotti seene-sibula-porgandi segu ja sinna peale ülejäänud liha.
Ja siis ahju, nii 1,5- 2 tunniks. 😍
Liha on olnud ahjus umbes 1 aega ja näeb välja selline.
Veel mingi 30 minutit ja siis ongi ahjuliha valmis ja saab hakata seene-kurgi kastet tegema. 😍
Liha on valmis ja nüüd, siis kastet tegema.
Kastme jaoks kuumutasin potis 2spl jahu ja lisasin 300ml külma vett, segasin, kuni kaste sai ühtlase konsistentsi. Nüüd lisasin kõik, mis jäid lihast haudepotti ja kuumutasin. Lisasin veidike maitsesinet ja valmis sai ka kaste.
Ja minu ahjuliha seene-kurgi kastemega saigi valmis.
Kõrvale pakun perele keedetud kartulit/porgandit. 😍
Minu poolt on kõik tehtud, kui vaid sööjaid jätkuks. 😍
Taldrikul näeb, siis välja selline.
HEAD ISU KÕIGILE!!!




Kommentaarid
Postita kommentaar